Teknoloji

WhatsApp nihayet kullanıcılarına “bilinmeyen aramaları sessize al” özelliğini sunuyor

Görünüşe göre WhatsApp kullanıcıları, yakın gelecekte spam veya dolandırıcı aramaların tuzağına düşmeye karşı güçlü bir savunmaya sahip olacak. Anlatılanlara göre Meta, İstenmeyen aramalara karşı kalkan görevi göreceği bildirilen WhatsApp’ta yeni bir özellik üzerinde çalışıyor.

Özellik yayına girdiğinde, kullanıcılar ” Bilinmeyen çağrıları sustur adında yeni bir etkinleştirilebilir seçenek göreceksiniz. Bu seçeneğin etkinleştirilmesi, WhatsApp’ın bilinmeyen numaralardan gelen aramaları otomatik olarak susturmasına izin verdiğiniz anlamına gelir.

Yaklaşan yeni özellik, bilinmeyen numaralardan gelen aramaları engellemeyecek; sadece yansımanda meni olacak. Özelliği aktif ettiğinizde bile arayanlar birebir çağrı sesini duymaya devam edecekleri için değişen bir şey olmayacaktır.

Tabii ki, bilinmeyen bir numaradan gelen her arama potansiyel bir dolandırıcılık olarak etiketlenemez. Arkadaşlarınız veya aileniz de farklı bir telefon kullanıyor olabilir. “Bilinmeyen arayanların sesini kapat” seçeneğini etkinleştirseniz bile, bilinmeyen numaraları arama listesinde görebileceksiniz. Bu formda, onları geri aramanız gerekip gerekmediğine karar verebileceksiniz.

WABetainfo’ya göre, bilinmeyen numaralardan gelen aramaları susturma özelliği şu anda dahili olarak test ediliyor ve şu anda WhatsApp beta test kullanıcıları tarafından kullanılamıyor. Özellik, genel kullanıma sunulmadan önce büyük olasılıkla Beta kullanıcıları için teste tabi tutulacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu