Ekonomi

Evlilik kredisi başvurusu ne zaman başlayacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş 150 bin lira bedelle gençlere 2 yıl ödemesiz verilecek evlilik kredisi başvurularının başlangıç ​​tarihini açıkladı. Evlilik kredisi başvuruları ilk olarak deprem bölgesinde alınacak, ilerleyen dönemlerde ise Türkiye genelinde uygulanmaya başlayacak.

Deprem bölgesinde evlilik kredisi başvuruları 15 Şubat Perşembe gününden itibaren kabul edilmeye başlayacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ” Deprem bölgesinde ilk kez hayata geçireceğimiz Aile ve Gençlik Fonu’na 15 Şubat’tan itibaren başvuruları almaya başlayacağız. deprem bölgesi. “Bu destekle gençlerimiz de kendi projelerini hayata geçirebilecek.”söz konusu.

Aile gençlik fonu başlıyor

2024 yatırım planında 3 hizmet binasının temelini atmayı planladıklarını belirten Bakan Göktaş, ” Depremden etkilenen kadınların hayatlarını yeniden inşa etmelerine, ailelerinin ihtiyaçlarının karşılanmasına ve aynı zamanda rehabilitasyonlarına destek olmak amacıyla Kadın Kooperatifleri Çalışma Atölyesi adı altında sosyal alanlar oluşturduk. Depremin ardından profesyonel bakıma ihtiyacı olduğunu tespit ettiğimiz 312’si yaşlı, 978’i engelli olmak üzere 1290 vatandaşımızı farklı illerdeki yatılı bakım kurumlarımıza yerleştirdik. Depremden etkilenen engelli bireylerin deprem sonrasında günlük rutinlerine dönüşlerini kolaylaştırmak amacıyla 6 adet Refpite Residence’ın açılışını yaptık. Buradan gençlerimizle güzel bir haberi paylaşmak istiyorum. Bir süredir üzerinde çalıştığımız Aile ve Gençlik Fonu’nun hazırlıklarını tamamladık. Deprem bölgesinde ilk kez hayata geçireceğimiz Aile ve Gençlik Fonu’na 15 Şubat’tan itibaren başvuruları almaya başlayacağız. Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize faizsiz kredi imkânı sunacağız. deprem bölgesinde. Bu destekle gençlerimiz de kendi projelerini hayata geçirebilecek. Ayrıca bildiğiniz gibi Çocuk Konut Sitemizin temelini geçtiğimiz ekim ayında attık. 2024 yatırım planımızda Adıyaman’a İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi ve Kadın Konukevi olmak üzere 3 hizmet binasının temellerini atmayı planlıyoruz.‘ dedi.

Evlilik kredisi ne kadar?

Aile ve Gençlik Fonu’na ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bakanlık olarak başvuru sürecine ilişkin arka plan çalışmalarını ve hazırlıkları tamamladık. Bu fonla gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız. Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilen gelir.”

Göktaş, ” Bakanlık Başvuru sürecine ilişkin arka plan çalışmalarını ve hazırlıkları tamamladık. Programın ekonomik destek kısmıyla, başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli ve 2 yıl ödemesiz 150 bin lira tutarında kredi desteği sunulacak. Bu fonla Türkiye’nin yer altı zenginliklerinden elde edilen gelirle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız. “Gençlerimize evlilik süreçlerinde destek olup, sosyal risklerden korunmaları için eğitim ve danışmanlık hizmeti vereceğiz” dedi. Kendi işini kurmak isteyen gençlerin girişim ve projelerine de destek vereceklerini belirten Göktaş, “Fonun ilk uygulamasını deprem bölgesinde başlatacağız. İlerleyen süreçte bunu Türkiye geneline yaygınlaştıracağız. tüm gençlerimizi kapsamaktadır.“dedi.

Evlilik kredisi kuralları nelerdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan son açıklamasında evlilik kredilerinden bahsetti;

“Ekonomik olarak evlenen gençleri desteklemeyi ve evliliklerini daha sağlam temeller üzerine kurmayı hedefleyen projelerimizi tamamladık. Önümüzdeki dönemde Aile ve Gençlik Bankasına ilişkin yasa tasarısını da Meclisimizin takdirine sunacağız. Devletin doğalgazdan, petrolden, madenlerden elde ettiği gelirlerin bir kısmını buraya aktaracağız. Öncelikle ailelere ve gençlere yönelik pilot projeler uygulayacağız, daha sonra bunları yaygınlaştıracağız. Yeni evli çiftlere faizsiz kredi imkânı sunacağız. “Aile ve Gençlik Bankası uygulamasını deprem bölgesinde pilot proje olarak hayata geçireceğiz.”

Yaş sınırı olacak mı?

Evlilik kredisinde yaş sınırı olup olmayacağı Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılacak yönetmelikle belirlenecek ancak son dönemde yapılan açıklamalarda yaş sınırının 18-27 arasında olacağı öne sürüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ve gençlere evlilik kredisi sağlamak amacıyla kurulacak Aile ve Gençlik Bankası projesi hakkında konuşan Bakan Göktaş, şunları söyledi: Deprem bölgesine pilot proje olarak başlıyoruz. Daha sonra bunu genişleteceğiz. Gençlerimizin beklediği güzel haber geldi. TBMM’nin takdirindedir ama en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bütün kriterleri oluşturduk, artık altyapı hazır. 18-27 yaş arası ama bunların hepsi Meclis’te görüşülecek. Gelir kriteri var, yaş kriteri var. Açık suçlara bulaşmamak ve deprem bölgesinde yaşamak. Bu kriterleri karşılayan herkes faydalanabilecektir. 4 yıl ödemesiz dönem ve sıfır faizle sağlayacağımız bir ektir. Daha sonra yönetmelik çıkarmamız gerekiyor. Pilot bölgeden başlamamızın nedeni deprem bölgesindeki gençlerimize destek olmaktır. Oraya ulaşmak için ahlaki bir motivasyon olmak. Top Meclis’te, biz tüm çalışmalarımızı tamamladık. Yeni yıldan önce hayata geçmesini bekliyoruz.“dedi.

haber-sarigol.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu