5 yıldızlı otel mutfağı konforunda Bergama’da Aşevi
Uzun yıllar Kınık Garajı yanında hizmet veren Bergama Belediyesi Aşevi yeni hizmet binasına taşındı. 5 yıldızlı otel mutfağı konforuna sahip aşevinin yeni hizmet binasının açılış töreni gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Bergama antik kentimize yönelik vizyon projelerimizin yanı sıra belediye hizmet kalitemizi yükseltmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün açılışını yaptığımız aşevimiz de bunlardan biri.”
Kaymakam Avni Oral, Belediye Başkanı Hakan Koştu, eski dokuma fabrikasında düzenlenen yeni aşevi hizmet binasının açılışı için Bergama’da aşevi hizmetine başlayan AK Parti eski belediye başkanı Raşit Ürper, AK Parti İzmir İl Başkanı Deniz Doğan, Cumhur İttifakı AK Parti Bergama İlçe Başkanı Sebahattin Hoş, MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin, Hizmet-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek, Protokol Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Oda Başkanları, Muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
BAŞKAN KOŞUYOR; “EVİMİZ YILIN 365 GÜNÜ İHTİYACI OLAN VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDEDİR”
Belediye Başkanı Hakan Koştu açılış konuşmasında aşevinde her gün 700 kişiye 3 kap sıcak yemek pişirildiğini ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine götürüldüğünü söyledi. Kınık Garaj’da hizmet vermeye çalışan aşevimiz maalesef çok elverişsiz durumdaydı. Bugün açılışını yaptığımız yeni binasında ise yılın 365 günü ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hijyenik koşullarda sıcak yemek hizmeti vermeye devam edecek. 2004-2009 ortalarında dönemin AK Parti Belediye Başkanı Raşit Ürper tarafından başlatılan aşevi hizmeti, bugün açılışını yaptığımız yeni binamızda 5 yıldızlı otel mutfağı konforunda hizmet vermeye devam edecek. Belediyemiz, Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla aşevimiz günde üç öğün sıcak yemek vermeye devam ediyor. Başta hayırsever vatandaşlarımız olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”
BAŞKAN KOŞUYOR; “ZOR AMA KUTSAL BİR İŞ YAPIYORUZ”
Önder Koştu, her gün 700 kişiye 3 öğün sıcak yemek veren aşevinin bununla yetinmediğine dikkat çekerek, “Aşevimizden her gün 3 araçla ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek ulaştırıyoruz. belediyemize aittir. 15 personelimiz bu kutsal görevi yüksek bir manevi zevkle yerine getirmeye çalışmaktadır.”
BAŞKAN KOŞUYOR; “TONLARLA İFADE EDEBİLECEĞİMİZ İŞLERE İHTİYACIMIZ VAR”
Belediye Başkanı Hakan Koştu, üretimde yılda yaklaşık 2 ton salça kullanıldığını, 6 bin litre ayçiçek yağı, 8 ton kuru fasulye, 10 ton pirinç, 8 ton makarna, 5 ton nohut kullanıldığını belirtti. bu yıl Kurban Bayramı’nda 11,5 ton etin bağışlandığı aşevi. Ayrıca 250 bin ekmek ve bağışa ek olarak 8 ton et ve 20 bin ton beyaz ete ihtiyacımız var. Yardımlarını esirgemeyen hayırseverlerimizin yeniden bağış yapmalarını bekliyoruz. Her birine bir kez daha teşekkür ederim. Allah her birini korusun. Allah hayırlarını kabul etsin” dedi.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı